Dragul meu tătic

images“Mda, cred ca am să renunţ la jocul acesta şi am sa aleg păpuşa, dragul meu tătic”, zise ea privind mulţumită micuţa fetiţă din plastic pe care o ţinea strâns în mână. Aşa, pierdută printre rafturi şi răvăşită niţel de vântul furios de afară, era de o drăgăleşenie absolută, acel gen de drăgălăşenie care face să pălescă orice frumuseţe standardizată.

Să fi avut vreo 3 anişori, păr brunet, tuns franţuzeşte până la nivelul urechii şi breton drept peste fruntea lată. Ochi căprui, scânteietori. Pusese atâta dragoste în glas când i se adresase „tăticului” ei încât ne înfioră. Pe mine şi pe cele două vânzătoare deopotrivă. Ne topisem după a ei inocenţă şi mai ales după naturaleţea cu care rotunjise verbal cele trei cuvinte: „dragul meu tătic”. Stăruiseră ceva vreme în aer ca aroma unui parfum bun. Le-am savurat îndelung. Nu cred să fi auzit până acum o dulcegărie mai mare şi mai plăcută.

Copila privise galeş către „tăticul” ei care, sunt convinsă, zdruncinat de dulceaţa fetei, i-ar fi cumpărat întreg magazinul. Pe bună dreptate. Era mândru din cale-afară. Ba chiar, pe obrazul nu foarte tânăr, înforiseră parcă nişte bujori. Era un munte de om, cu spate lat si braţe puternice, care însă se perpelea în flăcările dragostei paterne.

În lumea asta înnebunită de nelinişti, noi, adulţii, ne-am pierdut îndemânarea de a lucra cu asemenea construcţii lingvistice aparent siropoase. Stresaţi, împovăraţi de ziua de azi şi de cea de mâine, uităm că există şi la nivel lexical lucruri care să ne facă viaţa mai dulce. În plus, puţini avem exerciţiul de a iubi făţiş, curat şi în cuvinte. Noroc că mai există copii care să ne aducă, din când în când, aminte.

Reclame
Categorii: 1.Cotidiene | Etichete: , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: