Viral din Cartierul Rosu

Plin de promiscuitate, de forfota si oameni. Celebrul Cartier Rosu din Amsterdam este o atractie fascinanta pentru turistii din toate colturile lumii. Multimea misuna constant pe stradutele-i cufundate in lumina rosie, privindu-le pe fetele din vitrine ca pe o sursa de distractie. Insa o campanie devenita virala si-a propus sa schimbe perspectiva asupra renumitului cartier olandez.

Sunt foarte putini cei care se gandesc ca dincolo de vitrinele cu fete ale Carierului Rosu se afla povesti cutremuratoare despre vieti distruse de traficul de carne vie. Si tocmai pentru a schimba acest lucru, organizatia Stop the Traffik a lansat o campanie de constientizare absolut surprinzatoare.

Vorbim insa despre o campanie perfida, inselatoare. Este acelasi gen de campanie-surpriza ca cea derulata recent de catre postul de televiziune TNT si care ameninta sa devina cel mai mare viral din istorie. De altfel, ambele sunt realizate de catre agentia Duval Guillaume din Belgia.

Se stie ca astfel de campanii lucreaza foarte mult cu sensibilitatile publicului, insa „So You Think You Will Dance?” apeleaza la cele mai profunde dintre ele. Este inteligenta si merge direct la tinta intr-un mod spiritual si caustic.

Dupa ce ii lasa sa se distreze in fata vitrinelor cu trupuri sumar imbracate, sa danseze si sa aplaude lacom, trecatorii sunt redusi la tacere de urmatorul mesaj: “In fiecare an mii de femei sunt amagite cu un loc de munca in Europa de Vest. Din pacate, prea multe dintre ele ajung aici.”

Finalul este cu adevarat spectaculos, dar nu prin vreun artificiu tehnologic, ci prin puterea socului dat de cuvinte. Mesajul vine ca o ghiulea, apasand cu forta pe constiinta privitorilor, care raman muti. De uimire, dar mai ales de jena si vina.

In CLIP, ca si in viata, nu totul e ceea ce pare a fi.

[Publicat pe marketingportal.ro]

Reclame
Categorii: 2.Publicitaturi | Etichete: , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: