Ziua de vineri

În răcoarea dimineţii, oraşul se trezeşte greoi. Se-aşterne încet ziua de vineri. Ceasurile se doresc atârnate. Trupul stă încă suspendat în vis. Se sfieşte să-şi curme somnul până ce izul boabelor prăjite învăluie aşternuturile. Parfum verde, înrourat dă năvală pe fereastră. Lumina înfruntă cu stoicism draperiile aşternându-se peste ploape. Şi ele se crapă. Conştiinţa reînvie. Energia se acumulează şi ziua de vineri se naşte în trup.

Amiaza fierbe. Actualitatea zace şifonată pe un colţ de birou. A fost cuprinsă şi ingerată. Praful se ridică acum odată cu liniştea. Frunţile se strâng, privirile se încruntă. Aerul adună decibeli amestecaţi cu preocupări încă nesoluţionate. Cotidianul se hrăneşte cu ultimele resurse de vlagă. Se zbuciumă, se chirceşte, se luptă şi se pune în ordine pentru un alt final de ciclu. Încet, truda se stinge.

Un suflu de vânt trece molcom peste soarele lui Cuptor, ce-şi lasă razele să cadă după oraş. Miroase frumos a seară de vară şi-a oboseală plăcută în oameni. Asfinţitul pictează pe chipuri lumină schiţată. Ritmul a încetinit. Mintea înghesuie în memorie balastul din timpul săptămânii şi face loc în suflet pentru odihnă, versuri şi muzică. Ziua de vineri se epuizează frumos sub o boltă încărcată de stele, dăruind cele două clipe senine ce vor urma.

Reclame
Categorii: 1.Cotidiene | Etichete: , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: