Nedemni

Suntem nedemni. Nedemni cotropitori ai lumii noastre.

Nedemni să ne-nălţăm către soare, să iubim nesăţioşi apusul, răsăritul, o stea sau o floare. Nedemni să ne tulburăm fiinţa, absorbiţi în ocean, să scrutăm orizontul după pescăruşi zbuciumaţi şi zgribuliţi. Nedemni s-atingem pământul, să mângâiem creştetul pomilor cuminţi, s-adulmecăm câte puţin răceala dimineţii. Nedemni să ne-nchinăm pioşi dinaintea sfinţeniei. Nedemni să ne lăsăm copleşiţi de zumzetul din iarbă, de gingăşia-ngheţată-n fereastră, de pulberea fină din glastră. Nedemni de margelele de rouă, de albul neprihănit cu iz de tămâie, de rod, de făpturi, de suflu. Nedemni să fim înfricoşaţi de splendoare şi să ne facem osânda.  Nedemni să ne-arătăm mulţumiţi, încântaţi, desfătaţi.

Nedemni căci umblăm cu plasturele trecut peste gură, cu ochii lipiţi şi urechile surde. Nedemni căci n-avem repere, limite, valoare ori valori. Nedemni căci nu trăim pe îndelete,  nu încastrăm minunăţia în noi, nu ne surprindem existând în tablou, ci în afara lui, pictori ai lumii. Nedemni căci am devenit ucigaşi ai propriilor gânduri, că trăim şi murim câte puţin, printre rânduri.

Nascuţi din pântecul fabulos al naturii, ne-am întors cu faţa de la mumă şi de-atunci în noi e veşnic zarvă, umed şi putregai.

Reclame
Categorii: 1.Cotidiene | Etichete: , , , , , | 3 comentarii

Navigare în articol

3 gânduri despre „Nedemni

 1. Sunt surprins…extrem de surprins….aproape uitasem acest sentiment. Nu ca m-as crede superior ci pentru ca balantele invata repede sa salveze aparentele si asta se transforma intr-un „facon de vivre”
  Am avut unica senzatie ca imi citesc propriile ganduri, ca parca jurnalul meu a fost scris de o alta mana.
  In „cel din oglinda” m-am simtit despuiat sufleteste…Nu te cunosc, nu stiu cine esti ….Ai simtit vreodata ca iti sunt plagiate gandurile?

  • Eke

   Ce bucurie mai mare pentru cei care isi astern franturi din lumea lor pe o hartie virtuala decat sa-si simta gandurile rezonand cu ale altora? Un motiv in plus sa permita iarasi descatusarea sinelui. Multumesc.

 2. manu

  ai fost cu adevarat inspirata. e minunat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: