Cele care vorbesc neintrebat despre noi

EYE_MAKE-UPIntr-o lume ca o piata, unde cererea guverneaza asupra oricaror altor norme cu infatisare mai mult, ori mai putin economica, nu-ti poate scapa intrebarea cine te reprenzinta in lipsa. O intrebare general valabila, dar care ma preocupa indeosebi din perspectiva feminina, caci ea, femeia, imi pare a fi mai mult supusa etichetarilor de orice fel.

Privind cu sinceritate si in profunzime modul in care iau nastere aceste tipare in perceptia colectiva, putem constata, dincolo de rautati si imagini tulburi, ca totusi, multe femei vorbesc constant despre noi.  Sunt femeile care fac cartile si perpetueaza reperele unei generatii.

Poate niciunde in alt context nu se identifica mai bine aceast tip de barfa automata, decat in cadrul ritualurilor de cucerire, sau mai plastic spus, de imperechere. Barbatii sunt o specie atat de pragmatica si perfect adaptata lumii reale incat vor sti mereu sa reactioneze conform asteptarilor. In genere, ei ofera ceea ce cere piata. Si, vrem, nu vrem, pe piata de astazi se expun si se tranzactioneaza masini, bijuterii, case si vacante exotice. Daca femeile prezentului cauta potenta financiara, barbatii nu vor ezita nicio clipa sa le-o aseze la picioare, chiar daca unii merg la cacealma. Asa se explica de ce orice ins cu BMW are pretentia ca orice femeie peste care isi asterne privirea sa cada impresionata in bratele sale. Daca ele alearga dupa placeri efemere, ei se ofera temporar. Daca ele iubesc imaginea, ei se vor ascunde dupa masti si daca ele se vand cu usurinta, ei le vor cumpara pe doi bani.

A apus de mult vremea florilor, a teatrului si a manierelor. Cele care inca suspinam dupa ele suntem insa prea putine. Masele decid si pentru noi, ca doar e democratie. Cu toate acestea, doar mintile suficient de inguste vor inghesui orice femeie in categorii contrafacute cu pretentie exhaustiva: „Blonde”, „Usoare”, „Slabi soferi”, „Slabi manageri”, „Obsedate de imagine” si alte atatea.

Existam printre femeile care vorbesc neinrebat despre noi si putem trece drept exceptia care confirma regula. Doar cei care stiu sa asculte ne descopera, deseori cu stupoare, in toata splendoarea acelui altfel.

Reclame
Categorii: 1.Cotidiene | Etichete: , , , | 1 comentariu

Navigare în articol

Un gând despre „Cele care vorbesc neintrebat despre noi

  1. Prefer sa cataloghez aceasta scriere a ca o evidenta constatare a realitatii sufocata de materialism…Ce facem insa cu barbatii fara BMW? Pot intelege ca raman singuri? Nicidecum…sau poate se multumesc cu femei mai putin pretentioase….poate.
    Pentru mine viata e precum o autostrada…oamenii pe care ii intalnesc sunt bornele kilometrice; ruland cu viteza risti sa treci pe langa ele fara a le vedea. Si ar fi pacat, pentru ca unele din ele chiar iti pot schimba traseul.Te pot duce in locuri la care nici nu ai visat cand ai plecat la drum.
    In spiritul celor scrise cu indemanare de tine…si printre noi (a se citi „barbatii „) sunt execeptii. Poate si noi asteptam sa fim descoperiti…
    Personal, prin tot ce fac, incerc sa fiu altfel decat „masele”, cum spui tu.
    Si poate de asta, cand ma privesc, ma detest. Cand ma compar, ma admir.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: