Printre farduri

make-upFemeii i-a fost harazit sa fie mai frumoasa decat este. Un amalgam de minunatii au fost create pentru ea si pentru indelunga folosinta. Vopsele, miresme, senzatii. Toate ingramadite in cutiute cu minuni, care folosite cu o minima indemanare adauga acel plus… de gingasie, de feminitate, de frumusete.

Universul acestei arte naive ii este revelat in anii inocentei. Constientizandu-se pe sine incepe sa isi doreasca mai mult, iar paleta cromatica a mamei ii sta acum la dispozitie. Incepe procesul de (re)creatie a sinelui in oglinda. Totul este o joaca cu pasteluri. Ochii se descopera sclipind misterios de dupa gene innegrite, gura se simte rotunda si bine definita, obrajii se infiripa trandafirii sub pensula, trupul, in nedeplinatatea formelor sale, se-mbogateste de uleiuri parfumate si pudre cu lumini in ele. Printre farduri, femeia ferecata in copil se dezvaluie pentru a trai o poveste plina de culoare si parfum. Inocenta se invaluie in gratie, definitiv.

Este un ritual initiatic pe care il parcurge singura si aproape instinctiv. Incepe cu o experienta ludica pentru a se sfarsi cu un obicei. Devine un ceremonial de infrumusetare in care ea este deopotriva artist si opera de arta. Asemeni unui alchimist, fabrica mixturi de culori si arome cu care nauceste ochii, zdruncina sufletul si care cauta nemurirea.

Prafuri, sticlute, oglinzi. Un intreg spatiu de ceremonie in care au acces doar initiatii, pentru ca doar cei care-i impartasesc cultul, stapanesc si harul de a-l intelege. Restul sunt admiratori naivi ai maiestriei sale.

Cu fiecare rasarit si la fiecare geamat de inserare se dedica siesi cu pasiune canonica. Spatiul se estompeaza in jur. Minutele ii apartin in totalitate. Doar ea cu ea, in lumea ei. Se desavarseste astfel zi de zi cu cateva pensule si culori .

Reclame
Categorii: 1.Cotidiene | Etichete: , , , , , , , , | 2 comentarii

Navigare în articol

2 gânduri despre „Printre farduri

  1. manu

    original, mi-a placut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: