Femeia cu volanul in mana

femeie-la-volanDe la cratita la volan, femeia a facut un salt memorabil. Emanciparea i-a inlesnit accesul catre jucariile masculine. Masina este una dintre ele. La inceput si-a dorit-o pentru ca ii era inaccesibila, apoi ca sa demonstreze ca poate, iar astazi pentru ca este in tendinte si-i este, pe de alta parte, indispensabila.

 In ea si peste ea se simte stapana. Uneori insa, aceasta o tradeaza si se comporta ca un bidiviu naravas. Nu porneste, nu se-opreste si nu vrea sa se-aseze intr-un loc bine delimitat. Cu toate acestea doamna nu se supara. Isi va lua revansa, involuntar, in trafic ori prin parcari.

In spatele volanului, femeia este o ghidusa. Ca un copil, simte constant nevoia sa se joace. Dar nu o face asemeni barbatilor, cu drift-uri si motoare accelerate, ci intr-un fel aparte, cu inocenta si naivitate. Asemeni unui copil, experimenteaza constant si cu sarguinta: structura unui perete, a unui gard, a unui alt vehicul. Alteori, pentru ca ii plac amenajarile, va aseza masina intr-un decor verde, ori pe un luciu de apa. Si, pentru ca o intelege prea putin, nu poate nutri o afectiune parinteasca fata de aceasta. In viziunea feminina, masina nu si-a depasit conditia de simplu mijloc de transport si nu se bucura de atata dragoste, apreciere si grija ca in cazul barbatilor.

Supusa permanent criticii si subevaluarii masculine, soferita este un specimen aparte in trafic, intr-un trafic care, da, ca si business-ul, ca si politica, ca si lumea este dominat de barbati. Si tocmai pentru ca nu e barbat erorile si neindemanarea ei sunt cu mult mai evidente si mai supuse ironiei. Unii pot recunoaste o femeie la volan chiar si fara sa li se arate. O tradeaza stangacia, proasta orientare si controlul minimal asupra autovehiculului.

Femeia cu volanul in mana va provoca mereu ambuteiaje, va insemna masina in diverse locuri cu varul zidurilor, vopseaua gardurilor, ori a altor vehicule, va darma porti si va distruge spatii verzi, insa nu va aduce niciodata moartea cu regularitatea cu care o fac barbatii, ci, cel mult, nervi.

Reclame
Categorii: 1.Cotidiene | Etichete: , , | 2 comentarii

Navigare în articol

2 gânduri despre „Femeia cu volanul in mana

  1. mama

    purul aderav,bravo,tine-o tot asa
    pupice

  2. de-aia imi plac mie femeile la volan…cand nu e aglomerat, ca una a reusit odata sa ma tina o saptamana in ghips :-s

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: