Viata pe tocuri

Picture%205Nimic probabil nu este mai reprezentantiv pentru feminitate decât pantofii cu toc. Tocurile înalţă, modelează, generează admiraţie, dar produc şi suferinţă. Aceasta contează însă mai puţin căci, mai presus de orice orice, tocurile învăluie în graţie.

Cu o istorie la fel de îndelungată ca şi a artei machiajului, încălţările cu toc îşi cunosc începuturile undeva în Egiptul Antic, fiind utilizate ca accesorii ceremoniale, pentru ca, pe la mijlocul secolului XX, să atingă acea formă sublimă şi plină de feminitate: pantoful cu toc stiletto. De atunci am rămas pe deplin şi iremediabil îndrăgostite de pantofii cu toc, iar viaţa am privit-o mai mereu de la înălţime.

O petrecere, un dineu, o ieşire la restaurant, mersul la birou, ba chiar şi unele plimbări, toate constituie un prilej la fel de bun să ne înălţăm silueta cu câţiva centimetri spre admiraţia proprie şi a celor din jur. Ajungem astfel să ne trăim o bună parte din viaţă cocoţate pe tocuri de toate mărimile, formele şi culorile, fiind capabile în egală măsură să mergem, să alergăm, să dansăm şi să şofăm. Îndurăm cu stoicism dureri atroce câteva ore pe zi, timp în care realizăm cele mai diverse activităţi. Parcurgem kilometri întregi fără să ezităm şi fără să ne plângem, dar purtând în ochi o sclipire aparte şi în suflet un soi de mulţumire şi de mândrie.

Obiecte de admiraţie şi fetiş, contestate şi râvnite, tocurile sunt printre primele trei lucruri dedicate îndeosebi femeii, alături de bijuterii şi parfumuri, care stârnesc stări euforice şi conduc la dependenţă. Aşadar, oricât de mult ne-ar garanta comoditatea încălţările joase, vom şti mereu că pantofii cu toc impresionează, strălucesc, chiar şi fără a avea paiete, şi subjugă deopotrivă purtătorul şi privitorul. De aceea, ne vom întoarce constant cu încredere, încântare şi nerăbdare la ei.

Reclame
Categorii: 1.Cotidiene | Etichete: , , , | 1 comentariu

Navigare în articol

Un gând despre „Viata pe tocuri

  1. Ciprian Iftimoaei

    Ce surpriza placuta din partea ta! In ciuda unor evenimente care nu te-au surprins deloc intr-o pozitie confortabila, totusi nu te dai batuta. Dimpotriva, incerci sa existi, sa te manifesti, sa nu fii un individ pierdut intr-o societate prea putin interesata de valorile autentice. Printre randuri se intrezareste un talent care merita slefuit. E altceva decat comunicatele de presa, punctajele si alte analize sau puncte de vedere realizate in cadrul Cancelariei Institutiei Prefectului. Oricum, ai meritat sa lucrezi acolo si meritai cel putin sa-ti continui activitatea. In ciuda eforturilor comune, se pare ca Bunul Dumnezeu are alte planuri cu tine. Sa nu uiti un lucru: intotdeauna exista sansa revenirii sau este loc de mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: